Dječak preimnuo sat vremena nakon kupanja: Ovo je na nauk i na oprez svim roditeljima- Pazite dobro kada vam djeca rade ove stvari (FOTO)

0
4634

Putem društvenih mreža smo sada u mogućnosti da naletimo na razne priče, ljudske sudbine koje opisuju zaista bizarne i veoma čudne načine smrti koji na svaki način upozoravaju ljude da budu veoma oprezni u nekim situacijama, te da znaju na koji način da prepoznaju neke simptome koji upozoravaju da nešto nije u redu. Ponekad se neke smrti i ne mogu objasniti, kao na primjer vijest od prije par mjeseci kako je cijela porodica preminula jer je za večeru pojela krompir koji je loše djelovao na njih, a koji je bio zaražen.

Tako je i ova nesretna majka ostala bez svoga sina, a da ništa nije navodilo na to da će se desiti nešto tako tragično. Cassandra Jackson je žena čiji je sin Johnny koji je imao deset godina iznenada preminuo, pod veoma čudnim okolnostima. On se taj dan vratio sa bazena, te je majci rekao da je veoma umoran, pa je sasvim rano otišao u krevet i rekao joj da želi da spava. Ova majka nije u prvi mah ništa posumnjala, ali joj je bilo malo žao sina i njegovog umora, pa je nakon nekoga vremena otišla da ga provjeri, da vidi kako se osjeća, a kada je ušla u njegovu sobu doživjela je pravi šok jer njen sin više nije davao znakove života.

Odmah je pozvala hitnu pomoć ali je već bilo kasno, a daljnja autopsija je utvrdila da je mali dječak doživio takozvano sekundarno utapanje, a to može da se desi nakon gutanja vode u bazenu ili na rijeci, u moru, a ovakvo nešto se može desiti i 72 sata nakon boravka u vodi. Gutanje vode u bazenu može uzrokovati iritaciju i oteklina u plućima, uzrokujući oticanje koje smanjuje dotok kisika u krvi. Treba znati i reagirati kao i prepoznati ove simptome, jer dosta često ovakve stvari, kao u ovome slučaju mogu da dovedu do smrti, a posebno treba biti oprezan kod kupanja malih beba.