Dirljivo do suza: U Španiji prva pacijentica izašla sa intezivne njege, a njene godine su svima dale nadu- Ispračena velikim aplauzom od strane osoblja bolnice (VIDEO)

0
793

Jedna baka, koja je ujedno i prvi pacijent koja je napustila odjel intenzivne njege u jednoj bolnici od početka epidemije korona virusa u Španiji je dobila veliki aplauz od cijelog bolničkog osoblja. Svi doktori i medicinsko osoblje su na ovaj način čestitali ovoj baki koja ima 77 godina na uspjehu u borbi sa korona virusom. Odmah se pojavio i video sa tom scenom, a odmah je podijeljen i na društvenim mrežama, a isti je automatski povećao optimizam i nadu među građanima Španije, u kojoj je već druga sedmica kako je karantena obavezna i u kojoj je broj preminulih osoba od virusa preko 2 hiljade

“Bolničko osoblje u bolnici Castellon pljeskom slavi odlazak prvog pacijenta koji je zaražen korona virusom s intenzivne njege. Ovakve geste ulijevaju nadu da ovaj virus možemo da pobijedimo zajedno”, poručio je glasnogovornik bolnice.

Najnovije informacije kažu da u cijelome svijetu ima preko 300 hiljada zaraženih, a da je trenutno epicentar zaraze u Italiji, ali i u Španiji. Kada je Balkan u pitanju, najkritičnije je u Sloveniji, a u BiH i Srbiji je uveden i policijski sat kao jedna od zaštitnih mjera, i to od 17 časova pa sve do 5 ujutro. Kako stručnjaci navode i dalje je kućna izolacija najbolji vid zaštite od zaraze, kao i strogo vođenje računa o higijeni, te se ruke moraju stalno prati i odjeća dezinficirati. Izbjegavajte gužve i redove, držite razdaljinu bar metar i po. Ostanite u svojim kućama što je više moguće i ne izlazite bez potrebe. Zaštitite sebe, jer na taj način štitite i mnoge ljude oko sebe.