Dirljiv gest kćerke na godišnjicu smrti svoga oca: Pogledajte šta je uradila, probajte nezaplakati

0
39

Nikola Bouler na obilježavanju godišnjice smrti svoga oca, pustila u vazduh balon iznad Birmigema u Velikoj Britaniji, a balon je na opšte zaprepaštenje prešao 1.700 kilometara. Na balonu je pisalo “Zauvijek otišao, ali nikada zaboravljeni tata / Derek, 26. april 1950 – 2. septembar 2018.” Sa druge strane balona uz svoj broj telefona ostavila je i poruku: “Molim vas, napišite mi dokle je putovanje mog tate stiglo. Nikola”.

Prolazio je i preko kopna i preko mora, a sletio je u poljskom selu Troskov, na sjeveroistoku zemlje, a u blizini svog imanja pronašao ga je zemljoradnik Radoslav Gač.”Ponekada pogledam u nebo i ”razgovaram” sa svojim tatom. Tako sam umislila da će i balon odletjeti do njega. Moj tata nije mnogo putovao, a ovaj balon, koji je prilično daleko letio, značio bi mu puno. Smijao bi se ovome, sigurno”, kaže Nikola Bouler.

Gač izjavljuje kako se istovremeno osjećao i sretno i tužno u isto vrijeme jer je kćerka na godišnjicu smrti svoga oca uradila nešto ovako. Nakon što je dobila poruku iz Poljske, Nikola je ostala u čudu jer je pomislila da se neko šali sa njom te je dodala da nije vjerovala da balon može toliko dugo letjeti.