DANAS STUPILE NA SNAGU MJERE: Zbog pogoršane epidemiološke situacije restorani i kafići u Srbiji rade do 17 sati

0

Nove mjere u sprečavanju širenja korona virusa u Srbiji od danas stupaju na snagu. Naime , riječ je o tome da poslije 17 sati i vikendom mogu da rade samo prodavnice s prehranbenom robom , apoteke i benzinske pumpe.

Vlada je jučer donijela te mjere i tako usvojila najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19. Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju djelatnosti dostave hrane 24 sata , sedam dana u nedjelji , kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna djelatnost.

Tržni centri , prodavnice garderobe , kladionice , kockarnice , dječije igraonice , također neće raditi od petka u 17 časova do ponedjeljka u pet sati ujutro. U tom periodu također neće raditi frizerski i kozmetički saloni i saloni za njegu ljepote. Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana , uključujući i vikend. Nadležne inspekcije i komunalna policija strogo će kontrolisati poštovanje ovih mjera , koje nastupaju na snagu sutra.