Daleko ispred svih: 10 stvari koje dokazuju da se u Japanu živi u 3018. godini (FOTO)

0
16

Japan je zasigurno najnaprednija zemlja na svijetu po svim aspektima, od tehnološkog, pa preko ekonomskog, socijalnog i svakog drugog. Često ostanemo bez teksta kada uvidimo gdje je Japan sa progresom, a gdje smo mi na Balkanu. Sigurni smo da mnogi od vas nisu ni znali da ovakve stvari uopšte postoje, a posebno da ih možete naći samo u Japanu.

Pogledajte samo ovo polje riže koje je pravo umjetničko djelo. Sigurno ste pomislili da je ovo kompjuterska obrada, ali vjerujte ovakvo nešto postoji u Japanu. Riječ je o umjetniku koji je na ovakav način posadio rižu da bi na kraju dobio ovaj rezultat sa fotografije. Fantastično.

Pogledajte na koji način Japanci šišaju i održavaju svoje ljubimce. Čak su i u tome ispred svih drugih na svijetu.

Pogledajte ovaj model patika koje su nastale inspirisane najbržim vozom na svijetu, japanskim, koji je jedini voz koji, vjerojatno nikada ne kasni.

Za ljubitelje ovakve hrane, brze hrane, ovakve objekte možete da vidite u svakoj ulici Tokija, na primjer.

Umjetnost crtanja slika na korama od dinja ili lubenica je nastala upravo u Japanu, a Japanci ovakve motive na korima najčešće koriste za poklone prijateljima i članovima porodica.

Obratite pažnju na organizaciju na japanskim aerodromima. Pogledajte samo ovaj dio sa koferima, kako je sve organitovano i pod konac.

Ovdje je riječ o samoposluzi gdje novac ostavljate u kasicu, a sami uzmete proizvode koje želite. Baš praktično, zar ne? Zamislite samo šta bi se dešavalo da kod nas imaju ovakvi tipovi radnji, koliko ih samo ne bi platilo?

Ovo je vodeni park koji se nalazi unutar objekta i zove se “Seagai Ogia Dome” Fascinantno.

Pametni grudnjak koji “zna” šta žena osjeća i otvara se samo kad je žena s nekim ko joj se sviđa.

A u nekim hotelima u Japanu svo osoblje čine u stvari roboti.

I gdje je Japan, a gdje smo mi ???