Dala doktoru kovertu i u njoj je bilo 100 eura: Poslije dva dana je tražila kovertu nazad, ali on joj je dao pogrešnu

0
57

Mito i korupcija su današnji sastav života u cijelom svijetu, a to je pogotovo izraženo u nekim ustanovama kada ljudima treba da dođu preko reda. Na takvu situaciju je jedan momak dao svoje razmišljanje, te je svoju priču počeo tako što je njegova poznanica dala doktoru 100 eura. Zauzvrat se on morao brinuti o njenom ocu kojeg je liječio, a mislila je da je to osoba koja je pazila na njenog oca.

Ta djevojka je srela doktora na hodniku i iste sekunde ga je zaustavila, te počela mu se žaliti na zdravstvo akko doktori ne rade svoj posao i kako sve odužuju. Govorila je da su rijetke osobe koje zaista rade svoj posao kako treba i koje se uvijek trude kako bi pacijenti bili u što boljem stanju. Tada je bila zaista ljuta, a doktor joj je onda rekao da će se on potruditi kako bi popravio cijelu situaciju i da se ona ništa ne treba brinuti jer se se rješavaju zabušanti.

U to vrijeme je bila pod emocijama i povjerovala je tome doktoru. Izvadila je kovertu u kojoj je bilo 100 eura kao znak zahvalnosti, a poslije dva dana je rekla ocu da je dala doktoru novac kako bi pazio na njeg. Onda joj je otac otkrio istinu da je taj doktor obišao njega samo dva puta i da nije ništa uradio, dok je ona očekivala mnogo više od njega. Djevojka je tražila doktora i tražila je da joj vrati kovertu, a doktor joj je onda dao kovertu, ali je ona bila pogrešna. Otvorila je kovertu i našla u njoj 500 eura.