DA LI VEŠ TREBA BACITI POSLIJE 9 MJESECI? Doktorica sve zapanjila: Izvadila svoje gaće i pokazala fleke – evo šta se dešava

0

Na mrežama je nedavno počeo da kruži snimak u kojem se tvrdi da donji veš treba bacati poslije šest do devet mjeseci, zbog toga što je potencijalno opasan po zdravlje žena.

Kako kaže, takve gaćice postaju leglo zaraze i ukoliko ih nosite poslije isteka roka trajanja, rizikujete da zakačite neku od infekcija.

“Ja to definitivno ne radim. Mislim da imam donji veš koji je star oko deset godina. I… Jesam li jedina? Je li je neko znao ovo devetomjesečno pravilo?”, pitale su se brojne korisnice Interneta.

Ovim povodom se oglasila i doktorica Džen Ganter.

“Nekim čudom, poslije šest do devet mjeseci vaše donje rublje magično postaje neka vrsta zarazne katastrofe, a to jednostavno nije istina”, kaže dr Džen.

“Kad vam ljudi kažu da sa donjim vešom treba da radite samo nešto ‘posebno’, to je napredniji vid kulturološke zatucanosti. Ideja je da su intimni dijelovi i vulva delikatne i da su potencijalno svojevrsna zarazna ‘apokalipsa’ doslovno”, kaže doktorica.