Da Li Vam Se Nekada Desilo Da Se Vaše Tijelo Odjednom Trzne Dok Tonete U San? Evo Šta Vam Se Zapravo Događa!- Dobro Pripazite

0

Vjerovatno se i vama desi kada upadate u najdublji san da se vaše tijelo iz neog razloga naglo trzne. Tada vas to probudi , a vi se zapitate zbog čega se to dešava. Naučnici koji su radili na ovom istraživanju su ali jasno objašnjenje o ovoj svakidašnjo pojavi.

 

Imate osjećaj kao da padate s neke visine , te da ste u nekim velikim dubinama. Svaka osoba to doživi jednom ili dva puta mjesečno. Stručnjaci smatraju da su krivci za ovo stanje , vanjski uzroci , kao što su unos kofeina i konzumiranje duhana. Preporučuje se da se kafa ne pije nekoliko sati prije spavanja , jer vam ona remeti san.

Umor i iscrpljenost također je uzrok ove pojave. Nekada kada ste previše umorni , kada legnete , u prvim fazama sna vam se usporava srce i disanje. Mozak tijelu šalje pogrešne signale kroz prve faze sna. Na to tijelo reaguje trzajem. Kako god ništa nije strašno i dešava se jako često i s toga nemate potrebu da se brinete kada vam se sljedeći put desi , jer je sasvim normalna pojava.