Da li ste znali da na tijelu postoji “dugme za pražnjenje”: Lako se aktivira, a problem zatvora ćete riješiti odmah (SAVJET)

0

Vjerojatno je svako od vas barem jednom u životu imao problem sa svojom probavom, što je uzrokovalo neredovnu ili tvrdu stolicu, ili ste imali zatvor, dijareju ili nadutost. Od zatvora stolice pati na milione ljudi širom planete, a toga je čak tri četvrtine žena, a o tome se zdravstvenom problemu veoma rijetko priča. A u ovome tekstu mi za vas imamo veoma jednostavan trik uz pomoću kojeg ćete na veoma lak i jednostavan način da pospješite svoju veliku nuždu, pa čak i onda kada i ne osjećate potrebu za istom. Sve što vam je potrebno su vaša dva prsta i to kažiprst i srednji prst i treba da lagano sa ta dva prsta pritisnete ispod svoga pupka, nikako jako, da ne bi stvorili neke probleme sa unutrašnjim organima. Ukoliko ipak i dalje nema velike nužde, nemojte nastavljati na silu pokušavati

Ovo su najčešći uroci loše probave kod mnogih ljudi:

– Nedovoljan unos vlakana u prehrani
– Nedovoljan unos vode
– Narušene rutina u prehrani koja se dešavaju u vrijeme putovanja, na primjer
– Nedovoljna fizička aktivnost i premalo kretanja je najčešći razlog
– Stres

Osim toga, postoje i određeni simptomi koji vam sasvim očito sugerišu da imate problema sa svojom probavom, a oni su:

– Žgaravica
– Bol u prsima
– Podrigivanje
– Štucanje
– Opšti osjećaj nelagode
– Nadutost u želucu
– Vjetrove

Nekada su problemi sa probavom povezani i sa prevelikim gutanjem vazduha, pa čak i sa žvakanjem žvake, a nekada i tijesna odjeća može da vam prouzrokuje neke probleme sa probavom. U prosjeku bi trebali da uzimate oko 10 do 14 grama vlakana dnevno u svojoj redovnoj ishrani, a doktori preporučuju i do 35 grama.