DA LI NAM PRIJETI PONOVNI POLICIJSKI ČAS? Oglasili se epidemiolozi, evo šta kažu o uvođenju NOVIH MJERA u Srbiji – Kreacije Portal
Najnovije Novo Zanimljivosti

DA LI NAM PRIJETI PONOVNI POLICIJSKI ČAS? Oglasili se epidemiolozi, evo šta kažu o uvođenju NOVIH MJERA u Srbiji

Nakon relaksiranja mjera zabrane okupljanja na javnim mjestima, što je rezultiralo organizovanjem masovnijih proslava i utakmica, kao i otvaranjem škola i vrtića i povratak studenata u njihove studentske domove, posljednjih nekoliko dana je počao značajno da raste broj oboljelih od korona virusa, pa su epidemiolozi shodno tome počeli ponovo da razmatraju o uvođenju novih mjera za sprečevanje širenje virusa.

Mada stavovi stručnjaka nisu baš u potpunosti usaglašeni, kako se saznaje, ukoliko se situacija bude pogoršavala, mjere će da budu znatno pooštrene u lokalnim žarištima a samim tim će da podrrazumijeva nošenje maski u gradskom prevozu, kao i u prodavnicama, tržnim centrima i drugim zatvorenim prostorima. Branislav Tiodorović inače epidemiolog i član Kriznog štaba je rekao da će se mjere, ako za tim bude bilo potrebe, lokalno određivati i uvoditi.  “Epidemiološka situacija je na granici između nesigurne i povoljne, a koje je opet pod kontrolom zbog novih žarišta poput Novog Pazara, Tutina, Vranja.

Znali smo da će studenti doći u Novi Sad, Kragujevac, Niš i Beograd. Ta je situacija trebala biti očekivana i moramo se vratiti ozbiljnosti i sprovoditi mjere” dodao je Tiodosić te je ponovio da bio maske trebalo nositi u zatvorenom prostoru, dok na otvorenom moramo biti na određenom rastojanju. Čak ni profesor dr Žarko Ranković, koji je također član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa u Nišu nije isključio mogućnost da se na lokalu uvedu dosta oštrije mjere.

Oglasi – Advertisement