Cura koja je na protestima pogođena gumenim metkom u lice pokazala kako to izgleda

0

Zeelee Segura, 21-godišnja studentica koja radi u muzičkoj industriji, prisustvovala je mirnim protestima prošle subote u policijskoj upravi La Mesa u okrugu San Diego . Sada je postala viralna nakon što je podijelila svoje iskustvo sa protesta, i pokazala kako izgleda nakon što je u glavu dobila gumeni metak. “Mislim da se svi pretvaramo da smo aktivni. Ne želim se više pretvarati “, rekla je Segura koja je sa prijateljicom Zoe bila na protestu, rekla je za Insajder. “Stvari se moraju promijeniti i želim biti dio toga. I ja sam tamnoputa, pa je to lično za mene. ”

Segura je podsjetila da je prosvjed bio mirne prirode, ali nakon nekoliko sati policija je počela pucati suzavcem na demonstrante i ispaljivati ​​gumene metke, od kojih je jedan pogodio pravo u usta. “To je čudno, imate samo nekoliko sekundi da reagujete”, rekla je. “Okrenula sam se da vidim je li Zoe još uvek sa mnom i tada bivam pogođena”, otkrila je. Kaže da se okrenula i na krovu ugledala policajca s kojim je uspostavila kontakt očima, a potom je on pucao, prenosi. Usna joj je odmah natekla, ali kaže da je zahvalna što ju je metak pogodio, a ne trudnicu koja je stajala u blizini.

Kako bi ohrabrila da se nastavi pričati o rasizmu i policijskoj brutalnosti, svoju je priču podijelila na TikTok-u, gdje je i pokazala svoju povredu. U  videu je pozvala gledatelje da “počnu obraćati pažnju” i da preuzmu veću ulogu u “borbi protiv sistema”. Za nekoliko dana njezin je video pogledan skoro četiri miliona puta, a dosad je primio više od 1,5 miliona lajkova.