ČUPAMO GA I GAZIMO MISLEĆI DA JE KOROV, A ON JE LIJEK ZA OZBILJNE BOLESTI: Ljekari otkrili istinu, DA LI STE ZNALI?

0

Tušt je jednogodišnji, ali veoma uporan “korov” koji, kada nam se jednom nastani u bašti ili dvorištu, teško ga se možemo riješiti, najčešće se nastanjuje ispod paradajza, pa ga prvo tamo potražite.

Biljka koja se često smatra korovom ustvari je i besplatna hrana i nevjerovatan prirodni lijek, zato izađite napolje i pogledajte šta se sve skriva u vašem dvorištu.

Tušt ćete prepoznati po mesnatim i sočnim listovima, i po žutim cvjetovima. Njegova reputacija da je samo korov proizilazi iz činjenica da raste u različitim uslovima, od plodnog baštenskog đubriva do pustih dijelova i do kamenja.

Otpornost ove biljke se ogleda u činjenici da njeno sjeme može da opstane u zemljiptu čak 40 godina. Tušt potiče iz Persije i Indije, ali danas raste i širom svijeta. Postoje i dokazi koji potvrđuju da se može koristiti za tretiranje mnogih zdravstvenih problema.

Istraživači su otkrili da on sadrži više antioksidanata od špinata i da je koncentracija omega 3 masnih kiselina veća od količine koja se može naći u nekim ribljim uljima.

Ostatak pročitajte OVDJE.