Čudo se dogodilo: Muškarac rodio sina, niko nije mogao da vjeruje kako je to moguće, ali se ipak desilo (FOTO)

0

Ovaj je muškarac zajedno sa svojim partnerom Džejem koji ima 28 godina prije samo tri mjeseca dobio sina, a ono što je interesantno je da je Ruben, koji je inače transrodna osoba, nosio cijelu trudnoću i na kraju i rodio svoga sina. On je transrodna osoba koja je odlučila da više ne želi da bude žena, već muškarac, a za medije je rekao i ovo: “Trebalo nam je 6 godina kako bismo mogli da stignemo toliko daleko, no sada imamo dijete u naručju i to je bio jedini i krajnji cilj. Konačno se osjećamo kompletno” rekao je Ruben Šarpe (39)  koji je inače fotograf za vjenčanja

Ruben je svoju odluku da ne bude više žena nego muškarac donio prije nekih 12 godina, ali bez obzira na mijenjanje spola, priroda mu je ipak ostavila majčinske instinkte, pa je u jednome trenutku prestao sa uzimanjem testosterona, u nadi da će jednoga dana ipak moći da ima dijete, odnosno da ga on donese na ovaj svijet. Njegov partner Džej sebe predstavlja kao nebinarnog tipa, a to znači da se ne identifikuje ni sa muškarcima, ni sa ženama, a davalac plodne tekućine je također bila transrodna osoba kao i ginekolog koji je vodio cijelu trudnoću, a na sve to je Ruben rekao još i ovo:

“Nisam očajnički želio da ostanem trudan ili da iskusim osjećaj porođaja, nego sam samo želio da imam dijete, a postojala je jedna mala mogućnost za takvo nešto. Obje naše porodice vole djecu i bilo mi je izuzetno drago pa su i oni bili uzbuđeni zbog naše prinove u porodici koja je sada nova vrsta britanske moderne porodice”