Čokolada koju smo svi voljeli: Pogledajte kako danas izgleda čuvena djevojčica sa čokolade Seka (FOTO)

0
24

Postoje tako mnoge stvari koje nas vežu za naše djetinjstvo, bilo da su to neki ljudi, događaji, predmeti. Naravno da dobar dio nas neka svoja sjećanja na djetinjstvo vežu i za određene slatkiše koje nam , sa godinama, kako starimo, više i nisu tako dostupni, tj. sve ih manje smijemo jesti zbog raznih zdravstvenih razloga.

Čokolada ”Braco i Seka” je čokolada koja je sigurno obilježila djetinjstva mnogih, a i dan danas ne umijemo da odolimo da pojedemo makar red ove izvrsne čokolade.

Vjerovatno vam se vrate mnoge slike iz doba kada ste bili dijete samo kada ugledate omot ove čokolade.

S obzirom na samu kvalitetu čokolade, nije uopšte čudo da i dan- dana ona stoji na policama svih marketa širom regije, a i današnja djeca se uvijek obraduju kada na poklon dobiju ovu čokoladu. Kako je bilo nekada, tako je i danas. Naravno da je za dječake uvijek bila namijenjena ona čokolada sa plavim omotom, dok je za djevojčica bila namijenjena ona sa rozim omotom.

Međutim, vjerovatno malo ko od vas zna ko su bili i ko jesu dječak i djevojčica sa omota ovih popularnih čokolada.

Djevojčica se zove Tea Agbaba i bila je zaštitno lice ove poznate čokolade. Nedavno je Tea objavila i svoju fotografiju na društvenim mrežama, pa tako mnogi mogu da vide kako ona izgleda danas.

Kada se sjeti tih dana, Tea kaže da su tada birali djecu po obdaništima, i da je na kraju, na neki način, ona izabrana kao najzanimljivije lice djevojčice koje bi moglo biti na omotu čokolade.