ČAJ OD ČUVARKUĆE POMAŽE izlučivanje mokraće, pomaže kod obilne i bolne menstruacije: EVO KAKO DA GA NAPRAVITE PRAVILNO (RECEPT) – Kreacije Portal
Najnovije Novo Prirodni lijek Zanimljivosti

ČAJ OD ČUVARKUĆE POMAŽE izlučivanje mokraće, pomaže kod obilne i bolne menstruacije: EVO KAKO DA GA NAPRAVITE PRAVILNO (RECEPT)

Čuvarkuća je višegodišnja biljka koja može da bude visoka između 10 i 60 centimetara. Listovi čuvarkuće su debeli i sočni i složni su u rozetu. Veoma malo se zaliva kao i kaktus. Ukoliko je čuvarkuća zasađena u dvorištu, onda joj nije potrebno nikakvo dodatno zalijevanje. Uglavnom cvjeta od početka mjeseca jula pa sve do oktobra, i u tom periodu se mogu skupljati njeni listovi za čajeve i ostale ljekovite preparate.

Čaj od čuvarkuće

Ovaj čaj je odličan jer pomaže kod obilne i bolne menstruacije i dizenterije, a također može da pospješi i izlučivanje mokraće. Za pripremu ovog čaja će vam biti potrebno dvije kašikice usitnjenih listova čuvarkuće i jedna čaša vrele vode. Priprema teče na sljedeći način: Prvo listove trebate preliti sa vrelom vodom i da nakon toga ostavite da ostoji nekih dva sata. Nakon toga je potrebno da ga procijedite i da popijete jednu četvrtinu čaše, četiri puta dnevno prije svakog obroka. Listovi čuvarkuće se sastoje od mesnatih listova koji su bogati sokom. Sirovi mladi listovu su jestivi, a upravo je njihov sok razlog ljekovitosi.

Čuvarkuća se može iskoristiti u obliku soka, masti ili čaja. Uglavnom se koristi kao pomoć kod crijevnih probema, menstrualnih bolova, rana, ispucale kože, čireva, hemoroida, povišenih lipida ili dijabetesa.Čuvarkuća vam može pomoći i kod rana, uboda insekata i opeklina kao i bolnih područja koja mogu nastati kao posljedica. Sve što je potrebno da uradite jeste da prepolovite list na pola i da iscijedite sok na kožu.

Oglasi – Advertisement