Brijete li stidne dlačice? Otkrit ćemo vam tajnu šta vam to radi zdravlju…

0
97

Kada se odlučite da uklonite dlačice sa stidnog mjesta onda je bitno da budete dosta pažljivi. Sama priča ove teme može biti neugodna za neke ljude ali morate biti svjesni šta radite i šta vam se može desiti.

Djevojke su inače stidne osobe ali ovi bi trebala svaka da pročita i da podijeli sa svojim prijateljicama. Manjak razgovora i znanja može dovesti do nekih stvari u kojim griješite pa se zbog toga trebate da ispitate neke teme detaljno.

Zdravlje intimnih dijelova tijela je bitno isto tako kao i cijelokupno zdravlje a sve više u zadnje virjeme je počela priča kako je uklanjanje stidnih dlačica loše za vaše zdravlje. No, da li zaista vjerujete da je to tako?

Naučnici iz Britanije su odlučili da izvrše ispitivanje ovog problema i da dokažu neke teorije. Neki stručnjaci su upozorili kako uklanjanje svih stidnih dlačica može da vam poveća šanse da dobijete herpes.

Rekli su da je to tako jer virus može da dođe u organizam zbog malih posjekotina koje napravite tokom brijanja. Problem je težak za riješiti pošto je danas moderno skidati stidne dlačice i svako to radi.

Osim toga se vjeruje da skidanje stidnih dlačica može dovesti do razvijanja nekih polnih bolesti koje se mogu prenijeti ali jedna doktorica je rekla kako ona još nije doživila takav slučaj.

Rizik je moguće smanjiti na takav način da izaberete određeno skidanje dlačica a sve dok budete išli na depilacije kod stučnjih ljudi, onda nema razloga za brigu.

Doktorica jeste upozorila da sve žene trebaju biti oprezne kada skidaju dlačice sa osjetljivih dijelova na tijelu i za takav slučaj bi se trebale obratiti stručnim ljudima. Zato od sada trebate biti oprezni šta radite sa svojim brijačem!