Bošnjakinja Rahima traži Srbina koji je u ratu spašavao muslimane- AKO JE PREŽIVIO RAT I SAZNA ZA OVO, VOLJELA BI DA MI SE JAVI (FOTO)

0

Žena imenom Rahima Hamzić, Bošnjakinja, oglasila se putem društvenih mreža tražeći Srbina koji je nju i još troje ljudi spasao iz rata u Bosni i Hercegovini. Kako je ona napisala u svome statusu, on ih je bio prevezao iz naselja u Bijeljini koje se zove Bukreš sve do Sremske Mitrovice, a u svome statusu je napisala:

” Zovem se Rahima Hamzić. Tražim gospodina srpske nacionalnosti, koji je za vrijeme rata bio taksista sa autom crvena zastava 101, u Bijeljini – započela je ona svoju ispovijest te je uputila i apel na Instagram stranici “official.bih.srb.hr.cg”. Kako je ona opisala u svojoj ispovijesti, taJ ju je muškarac u julu mjesecu 1992. godine spasio sa još troje ljudi, svi muslimani, iz njihove mahale Bukreš. On ih je sa svojim kolima bio prebacio do Sremske Mitrovice, a svo to vrijeme je i njegov život bio u velikoj opasnosti, jer je u to vrijeme takvo nešto bilo veoma opasno za uraditi

Rahima je još i dodala da bi voljela da taj muškarac sazna za ovu njenu poruku ako je kojim slučajem još uvijek živ, te da bi bila veoma sretna ako bi uspio da joj se nekako javi. Ona kaže da je taj muškarac bio pravi čovjek u vremenu kada je bilo veoma teško i opasno pomagati muslimanima.