BOLOVI U LEĐIMA SU GA UBIJALI, PA JE OTIŠAO NA RENDGEN KIČME: Ljekari su ovaj snimak gledali OTVORENIH USTA, evo šta je u pitanju

0

Naše tijelo je jedan savršeni mehanizam, svaki organ ima svoju funkciju i ulogu. Rađamo se sa svim neophodnim dijelovima našeg tijela koji su nam neophodni za normalan život i funkcionisanje.

I ako imamo sreće pa se ne razbolimo ranije onda se može desiti da jako dugo, čak u poznijim godinama saznamo za naše neke “urodene” anomalije.
Evo jedne interesantne price iz Brazila. Jedan 38 osmo godišnjak iz San Paola počeo je osjećati bolove u kičmi koji su mu malo po malo počeli otežavati svakodnevni život. Odlučio je potražiti pomoć ljekara pa je ,po preporuci,otišao snimiti kičmu. A onda iznenađenje za sve –ne samo za njega nego i za ljekare.

Snimak jeste pokazivao deformacije kičme i da se radi o diskus herniji ali to i nije tako nešto spektakularno jer jako veliki broj ljudi to ima. Spektakularno je bilo ono što su još vidjeli zahvaljujući tom snimku-ovaj čovjek je imao tri bubrega. Lijevi bubreg je potpuno u redu onako kako treba da bude a na desnoj strain su dva bubrega koji su nekako izgledali spojeni. Mokraćovodi, tačnije ureteri ovog muškarca, su spojeni na ulazu u bešiku.

Rađamo se sa dva bubrega,ali kod nekih ljudi,na žalost,zbog oboljenja bubrega dođe do prestanka rada jednog bubrega. Pa nastavljaju živjeti sa jednim bubregom.

Ali, živjeti sa tri bubrega a nemati nikakve poteškoće je bila prava senzacija za ljekare. Naime, u svijetu se registruje tek stotinka ovakvih slučajeva i poznati su kao “supernumerarni bubreg”

Dr Renato Foresto, jedan od doktora iz ove bolnice je objavio i naučni rad o pacijentu sa ovim jako rijetkim stanjem navodeći i činjenice kako bubrezi savršeno funkcionišu i uopšte ne narušavaju zdravlje ovog pacijenta.