Bol u kičmi i zglobovima nije ništa drugo do blokada krvi i energije: Čuveni dr Bubnovski dao najjednostavniji način izlječenja!

0

Priznati stručnjak govori da su mu najčešći pacijenti ljudi koji rade u kancelarijaa odnosno često sede puno. Doktor Sergej Bubnovski je rokor specijalista kineziterapije a njegov rad se bazira na problemima vezanim za zglobove i kičmu. Glavna ideja njegovog programa za oporavak koštanomišićnog sistema jeste sprečavanje zadržavana krvi a vjeruje da se to može izliječiti vježbama. “Blokada energije izaziva neke bolesti a bol je signal da je energija blokirana zadržvanjem krv na nekim mjestima. Radi toga problemi s kostima se mgu liječiti vjeđbama.

 

Vježba za bol u vratu

Stanite u položaj mačke,odnosno na sve četiri, pazeite da vam leđa budu ravna. Uz izdah izvijte leđa ka gore (kao mačke kad se “izgrbe”), pa se onda polako vratite u početni položaj. Nakon toga uz udah spustite leđa prema dole, pa se vratite u početni položaj. Ponovite ovo 10-15 puta. Vodite računa da prilikom izvođenja vježbe ne pravite nagle pokrete glavom, kako se vaše stanje ne bi pogoršalo u tom slučaju. Za bol u vratu pomoći će vam takđer sklekovi uza zid, uz koje će se mišići zagrijati i spriječiti tako zastoj krvi.

Ostatak pročitajte ovdje