Bio je pod zemljom 17 godina – rudari pronašli živog čovjeka!

0
98

Rudari su u jednoj starom dijelu rudnika u Kineskoj provinciji našli jednog čovjeka. Zapravo kada su ga pronašli, onda su došli do jednog šokantnog otkrića koje nije baš bilo lijepo.

Saznali su kako je taj čovjek bio čak 17 godina bio zakopan ispod površine zemlje. Naime, radi se o tome da je jedan čovjek stradao u jednoj stravičnoj nesreći koja se desila prije 17 godina.

U toj tragičnoj nesreći je stradalo čak 118 ljudi, a na svu sreću je on nekim čudom preživjeo pored toga što su svi tu stradali. on je ostao živ radi samo jedne stvari koja se njemu desila.

On je ostao živ radi toga što mu se strop srušio sa zemljom, ali njega nije poklopio. Kako se to dogodilo, onda je imao nešto čistog vazduha kroz jednu ventilacionu cijev.

Na taj način je uspio preživjeti. Svi su se pitali odkud mu hrana da preživi tolike godine. U kineskim rudnicima se ostavljaju velike količine pirinača i konzervirane hrane.

To se tamo pohranjivalo u slučaju da dođe do sličnih situacija kada bi rudari ostali zarobljeni pa da bi imali način da prežive. Pored toga je imao ogromne zalihe vode.

Sve to je pažljivo rasporedio, tačnije samo je koristio vodu kada je osjetio jaku žeđ. Mahovina i štakori su mu bili svakodnevnica, ali je morao da jede sve što tamo pronađe kako bi preživjeo tolike godine.

Kada su ga napokon pronašli, on je bio u tako teškom stanju da se svi pitaju kako je uspio uopšte preživjeti. Odmah su pozvali hitnu pomoć za tog pronađenog 59-godišnjaka Chenga Waiu-a.