BIO JE NAJVEĆI KOŠARKAŠ SVOGA VREMENA U JUGOSLAVIJI, KOJU JE OBOŽAVAO- Alkohol i cigarete su ga uništile- Napustila ga je žena sa sinom, a onda ga je bolest zvana TUGA totalno dokusurila (VIDEO)

0

Tko se sjeća Jugoslavije, mora se sjećati mnogih sportskih superzvijezda koje su u to vrijeme činile čuda u sportu, ali malo tko je bio zvijezda velikih imena poput košarkaša Mirze Delibašića. Rođen je u Tuzli 1954. godine i od malih nogu su mu predviđali svijetlu budućnost, što mu je, posebno 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, konačno i ostvareno.

https://www.youtube.com/watch?v=YgD-NmI3h38&feature=emb_imp_woyt

 

 

Prije nekoliko dana u Sarajevu mu je spomenik otkrio umjetnik Adis Lukač. Mirzin sin Danko je potom opisao koliko je ponosan na ono što je učinio njegov otac, a veselje je svojim prisustvom uveličao i nogometaš Edin Džeko. I danas se svi sjećaju Mirze kao velikog sportaša koji je pomogao jačanju sportskog ugleda Jugoslavije.

Karijeru je započeo u Slobodi u Tuzli, nakon čega je odabrao glavni grad Bosne i Hercegovine, između Beograda i Sarajeva, te se preselio u Bosnu u Sarajevo, gdje je osvojio Europsko prvenstvo, kao igrač Real Madrida. No, samo tri godine nakon vrhunca karijere život mu je krenuo nizbrdo, žena ga je napustila, a on je počeo piti, što je sve utjecalo na njegovu igru. Alkohol i cigarete su ga upropastili, pa je dobio moždani udar, a nije se dovoljno oporavio pa je morao prestati igrati. Umro je 2001. godine.