Bio je nadolazeća zvijezda narodne muzike- Svoju smrt je predosjetio sa ovom pjesmom: Malo ko ju je čuo, a da je danas živ imao bi 52 godine (VIDEO)

0
3428

Nekada veoma popularni pjevač narodne muzike Ipče Ahmedovski je preminuo zaista mlad,a  ad je kojim slučajem danas živ imao bi 52 godine, a i danas se o njemu u estradnim krugovima govori sa velikim poštovanjem i mnogi i danas vole da spomenu njegove iznimne vokalne sposobnosti

Nadimak Mali Rambo, su mu dali, a tome su kumovali i kompozitor Novica Urošević, kao i pjevač Rade Vučković. Inače, Ipče je bio rođen u malom makedonskom mjestu Lazan, 1966. godine. Na sceni je bio pravi razbijač kada je pjevanje u pitanju, a svi se slažu da je mogao pjevati sve što je poželio jer je njegov raspon glasa bio pa skoro nevjerojatan, a sve je pjevao bez nekoga velikoga napora i svaki ton je iz njega izlasio kao nešto najprirodnije na svijetu I taman kada je bio skoro na vrhuncu karijere, kada su se od njega očekivala njegova najbolja djela i pjesme, poginuo je u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali, kod sela Sopići nedaleko od Lazarevca, 1994. godine, a tada je imao samo 28 godina

Znalo se da je u to vrijeme negdje kod Lazarevca Ipče imao i djevojku Zlatu koju je htio i oženiti, ali je sudbina ipak bila nemilosrdna prema njemu. Ipče je trebao da oženi Zlatu, a njegov prijatelj i kolega Esad Plavi je trebao da oženi Zlatinu sestru, što je kasnije i učinio, a kako je Esad rekao novinarima u nekim svojim intervjuima, baš pred samu smrt Ipče je snimio pjesmu koja je na neki način izgledala kao da je on predosjetio da mu se bliži kraj.

Pjesma se zove ”Kada nestanem jednoga dana”, i mnogi su mišljenja da je sa njom Ipče kao neki prorok predvidio šta će mu se desiti.