“Bila sam čistačica u Bosni za 150 eura na mjesec: Udala se u Švedsku, naš čovjek, kad sam preselila otvaram frižider, tek ono..”

0

Razne vrste ispovijesti smo Vam predstavljali u proteklom periodu ali sada donosimo ispovijest žene koja je veliki broj godina radila u Bosni i Hercegovini za platu od oko 400KM koja je obuhvatala sve. Žena je bila iole zadovoljna ali putem društvenih mreža u jednom trenutku upoznala je momka koji živi u Švedskoj i odlučio se da je odvede tamo.

 

Nakon dužeg dopisivanja žena je odlučila udati se za njega i otići tamo. Njih dvoje su u braku bili 7 godina i za taj preiod rodila mu je troje djece, živi tamo od socijane pomoći odnosno dodatka koji dobiva na djecu i kaže kako je to tamo uređeno jako dobro i može se od socijalne pomoći solidno živiti. Kaze kako se ne planira nikada vratiti u bosnu ali onda je jednog dana otvorila frižider i šokirala se.

Nakon otvaranja ugledala je prazan frižider u njemu ništa nije bilo da se jede a djeca su plakala jer su bila gladna a njen suprug sav novac koji su imali je prokockao. Nije primječivala njegovu ovisnost do tog dana i rekla je kako mu je zaprijetila da bira između nje i djece i kocke.