Bila je teška pola tone i zbog nje su morali izbijati zidove i koristiti kranove da bi je iznijeli iz stana: Za samo nekoliko mjeseci je izgubila 240 kilograma, a evo i kako (FOTO)

0
1580

Eman Ahmed je Egipćanka koju su zbog njene težine morali kranom da iznesu iz njenoga stana da bi je prebacili u bolnicu. Ona je tada imala nevjerojatnih 500 kilograma i bila je najdeblja žena na svijetu. Bio je potreban veliki kran, i izbijali su se zidovi stana da bi je mogli iznijeti iz istoga i prebaciti čak u Indiju gdje su se na poseban način pozabavili sa njenim slučajem, tako da je ova žena koja ima 36 godina za samo nekoliko mjeseci izgubila nevjerojatnih 240 kilograma

Nakon svega toga došla je u situaciju da konačno može da sjedne, što dugo godina nije bila u mogućnosti i samo je ležala, a o nekom hodanju da i ne govorimo. Nakon velikoga broja pretraga, doktori su ustanovili da Eman boluje od jednog veoma rijetkog genetskog poremećaja, koji je čini da je uvijek u stanju velike gladi koju ne može da kontrolira:

Inače gubitak ovoliko kilograma se ne može postići za kratko vrijeme, ali za njen gubitak od 240 kilograma zaslužna je stroga dijeta na kojoj je bila odmah nakon operacije.” izjavio je dr.Kamlesh Bohra. Ovaj doktor je sa svojim timom operacijom uklonio tri četvrtine želuca ove žene, tako da ona sada brže postiže osjećaj sitosti, ana žalost, zbog svoga prijašnjeg stanja, ova je žena pretrpjela nekoliko moždanih udara tako da joj je desna strana tijela paralizovana, a doktori rade na tome da ona još više smrša, jer ne postoji način da se uradi CT snimka na njenoj glavi dok još ima tolike kilograme

Njoj je po rođenju dijagnosticirana elefantijaza, parazitna bolest zbog koje se deblja. Sa 11 godina ona je već imala težinu odraslog čovjeka dok je sa 25 godina već postala nepokretna, pa je ostatak života provela u krevetu. Danas kaže da se osjeća mnogo bolje i jedva čeka da dosegne tu kilažu kada će moći barem malo da ustane iz kreveta i da prohoda.