BAKA JOVANKA (91) ZAVRŠILA U ZATVORU zbog OVOGA – Policajac rekao da je bila agresivna, osjećao se ugroženo…

0

Jovanka Lisica (91) iz Zemuna završila je naslovnicama mnogih medija ovih dana obzirom da joj je jedan policajac napisao kaznu od 5.000 dinara jer je, žureći na ćerkin grob, prešla ulicu van pješačkog prelaza.

Ono što je, međutim, još bizarnije je činjenica da njoj sada prijeti i zatvorska kazna, a u ovom momentu je u pritvoru, obzirom da je policajcu koji joj je napisao kaznu, kako je on to rekao, prijetila, te je zbog toga uhapšena, jer je navodno ugrožavala bezbjednost službenog lica koji se u njenom prisustvu osjećao ugroženo.

Vremešna starica je, kako kažu njene komšije, inače vrlo mirna osoba, tvrde da je jako dobra i da ona zapravo ne bi ni mrava zgazila. Ali, obzirom da je žurila na grob svoje kćerke, prešla je Ulicu Mihajla Pupina prečinom na autobuskoj stanici Džon Kenedi u Zemunu, da bi mogla autobusom 82 stići na vrijeme na Bežanijsko groblje, ali je tom prilikom ulicu prešla van pješačkog prelaza.

Policajac koji je tom prilikom prolazio je to uočio i zaustavio je, naplatio joj kaznu za prekršaj, a ona se, prema njegovim riječima, počela žaliti i počela mu je prijetiti, pa ju je on strpao u auto i odvezao u policijsku stanicu.

Bakica sada sjedi u pritvoru i ukoliko ona ili neko od njenih ukućana ubrzo ne plati 5.000 dinara kazne, plus troškove nanešene duševne boli policajcu, bakici Jovanki izgleda preostaje samo da ostane u zatvoru.

Kako će se čitava ova priča dalje odvijati ostaje da se vidi, a mi se nadamo da će bakica ipak živa i zdrava vrlo brzo na slobodu i da će se ovaj slučaj bezbolno riješiti.