AUUU- UDOVICA TOME ZDRAVKOVIĆA ŠOKIRALA SVE SA SVOJOM IZJAVOM- Otkrila u koga je Toma u stvari bio zaljubljen (FOTO)

0

Ovih dana se u cijeloj našoj regiji, na različite načine obilježavala 30. godišnjica smrti velikoga pjevač, umjetnika i boema Tome Zdravkovića. Tako je u medijima dosta često posljednjih sedmica bila i udovica tome Zdravkovića koja je otkrila neke detalje iz njegovog privatnog života za koje je malo ko znao.

Ona je istakla kako je Toma posebno volio jedan grad u bivšoj Jugoslaviji, te da je Sarajevo bilo u Tomimom srcu više nego bilo koji drugi grad na ovim prostorima. Poznato je da je Toma opjevao mnoge žene u svojim pjesmama, pa je tako istina da je i svoj veliki hit ”Ljiljana” posvetio glumici Ljiljani Blagojević sa kojom se upoznao na snimanju serije ”Doktorka na selu” i tada joj je i obećao da će za nju da napiše pjesmu i na kraju je to obećanje i ispunio

Njegova udovica je na pitanje da li je Toma bio zaljubljen u Silvanu Armenulić i u Danku, odgovorila da jeste, ali da je Toma znao da su one za njega nedostižne, te je zbog toga sve pretvarao u emociju, a svoje emocije je pretvarao u pjesme koje žive i dan danas.