Apotekarka iz Srbije odlučila da stane pred kamere i iznijela cijelu istinu o stanju u apotekama i u kojim uslovima svi oni rade- Niko to ne vidi (FOTO)

0
1250

U ovo vrijeme pandemijske krize uzrokovane korona virusom svako od nas pokušava da se snađe najbolje što može i velika većina pokušava da se ponaša u skladu sa mjerama zaštite koje su uvedene, mada je na žalost i dalje veliki broj onih koji ovu opasnost još uvijek uzimaju olako. tako i apoteke širom Srbije ali i regije rade svaki dan i pokušavaju da na sve načine opskrbe građane sa svime onim što im je potrebno.

Da situacija u apotekama nije laka, dokaz je i priča ove žene koja već godinama radi pri apotekama. Njeno ime je Nada Milovanović i ona je doktor farmacije, i priznala je da je sada situacija posebno teška jer mnoge njene kolege sada i ne mogu dolaziti na posao jer se ukinuo javni prijevoz. Dodala je i da je sa svakim danom sve veći pritisak na radnike u apotekama, ali svi oni znaju da moraju da izdrže, jer im je to posao i to im je moralna obaveza.

Otkrila je kako na stanju u apotekama još uvijek imaju dovoljan broj rukavica, te da imaju za radnike svaki dan sredstvo za dezinfekciju, ali da se tržište sa tim artiklima još nije stabilizovalo i da još ne dolazi sebi nakon prvoga udara, kada se baš mnogo kupovalo i mnogi su napravili zalihe samo za sebe. Dodala je da proizvođači u Srbiji očito nisu očekivali ovakvu potražnju, a neke apoteke pokušavaju i same da naprave neke stvari koje su potrebne pacijentima. Ipak, naglasila je da je otežavajuća okolnost sada za mnoge koji rade u apotekama to što je ukinut javni prijevoz, pa je mnogima teško i doći na posao