”Alo debilu, dolazi ovamo”: Šef se u supermarketu derao na radnika, a onda je kupac održao bukvicu bahatom šefu

0
626

U našem društvu je zakon jačega uveliko na snazi, a vjerujemo da su mnogi od vas bili svjedocima nekih nepravdi, te smo vidjeli kako neki od poslodavaca vrše mobing nad svojim zaposlenicima, a li srećom još uvijek postoje dobri i hrabri ljudi koji će stati u zaštitu slabijeg i nemoćnijeg, a tome u prilog govori i ova priča koju dijelimo sa vama, a koja se desila u Srbiji, a koju je ispričao jedan mladić i podijelio na društvenim mrežama:

“Maksi u kojem kupujem od kada se otvorio, večeras. Pun. Jedno 50 ljudi.
Stojim sa majkom, čekamo red za delikates. Momak koji radi na voću i povrću vuče džakove sav pogrbljen (daj bože da radi za više za 25.000), pojavljuje se drugi u crvenom prsluku i počinje da urla:
“Alo, debilu, dolazi ovamo. Šta sam ti ja rekao?” (psovke ne bih da citiram) i to se ponavlja u nedogled.
Alo, momak, moramo li da slušamo ovo? Kakav je to način komunikacije?
“Tebi ako se ne sviđa, izađi napolje!”
Šta si rekao?
Ostavljam kolica majci i kao furija krećem ka njemu. Sad idemo kod šefa.”

Dalje u tekstu mladić otkriva da nije mogao da otrpi bezobrazluk šefa nesretnoga mladića, pa je zato tražio da razgovara sa njegovim šefom ili sa direktorom:

”Izlazi žena usplahirena: “Oprostite, šta se desilo?”
Vidite, gospođo, ovdje pazarim svaki dan. Ono što očekujem je da ne slušam urlanje i vrijeđanje nekoga. Još manje da mi neko kaže da izađem napolje.
A najmanje da neko nekoga na moje oči i uši mobinguje, a taj vuče kao magarac, jer ako taj ne smije da prijavi, prijaviti ću ja! Otići ću vam pravo u direkciju!
Tek tada se priključuje njih 20-ak sa odobravanjem, što iz reda na delikatesu, što onih koji čekaju na kasama!”

Kako mladić u tekstu kaže krajnji je epilog bio da su svi dobili izvinjenje, te da se vidjelo da je šefovima marketa velika frka zbog situacije, a momak je još na kraju poručio svima sljedeće:

1. Ljudi, reagujte! Zaštite slabe! Nema izgovora.
2. Izgleda da je potrebno da samo jedan pokaže zube i kaže ono što treba, pa da ga ostali podrže. Nije teško! Nije teško! Ako svaki dan neko ukaže da je takvo ponašanje nedopustivo, možda ćemo nešto i promijeniti!”