AKO STE NOĆAS SPAVALI U GRUDNJAKU – OVO OBAVEZNO PROČITAJTE: Oglasili se doktori, važno upozorenje za žene! – Kreacije Portal
Najnovije Novo Savjeti Zanimljivosti

AKO STE NOĆAS SPAVALI U GRUDNJAKU – OVO OBAVEZNO PROČITAJTE: Oglasili se doktori, važno upozorenje za žene!

Trebaju li žene nositi grudnjak kada idu na spavanje? Pitanje je na koje se već godinama traži odgovor. Mišljenje žena, ali i stručnjaka koji su kompetentni za ovu temu su različita. Neke žene smatraju kako su grudnjaci iritantni i mogu da pridonesu razvoju malignog oboljenja dojki, dok drugi smatraju kako će im nošenje grudnjaka tokom noći pomoći u borbi protiv opuštenosti grudi. Nažalost, ne postoje naučni dokazi koji mogu čvrsto da stoje iza teze kako že nošenje grudnjaka tokom spavanja pomoći u borbi protiv opuštenosti grudi.

“Nošenje grudnjaka u krevetu može da bude udobno dok spavate, ali vam ne pomaže u zaštiti protiv opuštanja grudi. Grudnjak nije vremenska mašina” rekla je Angelica Kavouni, estetski hirurg. Stručnjaci se slažu kako se grudnjak u krevetu može nositi, ako se žena koja ga nosi može normalno naspavati. Ukoliko vam smeta, skinite ga, jer gledano sa naučne strane, nema nikakvih dokaza da će vam grudnjaci biti od bilo kakve pomoći kada je izgled vaših grudi u pitanju. Ostatak pročitajte ovdje.

Oglasi – Advertisement