Ako si Srbin, ti si onda seljačina: Glumac Viktor Savić će sa ovom svojom izjavom god mnogih izazvati gnijev, a kod mnogih poštovanje (FOTO)

0
588

Međunacionalne tenzije u regiji nikada nisu bile kritičnije, i svaka izjava u toj oblasti se  proučava na više načina, političari na sve načine pokušavaju da održe takvo stanje jer ih ono održava na vlasti, a sve se to prenosi i na druge aspekte života, pa nije čudo da svega toga ima i u kulturi i to sve više i na pozitivan ali i na negativan način

Pa je tako veoma popularni glumac iz Srbije Viktor Saviće nekidan izrazio svoje mišljenje u jednoj emisiji, a radi se o tome da je istakao da je veoma ponosan na činjenicu da je on Srbin, te je dodao da ne razumije neke ljude koji na sve ono loše što im se desi u životu krive činjenicu da je to zato jer su Srbi. Viktor je u emisiji ”Balkanskom ulicom” govorio na ovu temu, pa je istakao kako nikako ne razumije ljude koji za sve svoje neuspjehe traže opravdanje u tome da su Srbi, pa je još i rekao:

”Ja ne znam kada ćemo mi postati svjesni da je kul biti Srbin. Sada ako si Srbin ti si “kao seljak”. Ne, naprotiv. Ja ako nosim majicu Italije ili Engleske, ja sam ok, ali ako nosim majicu Srbije, ja sam neka seljačina. Tako te tretiraju ljudi, ne razumijem zašto”, pa je zato poručio svima da krenu da čitaju djela nekih kvalitetnih ljudi koji su potekli iz Srbije ili iz ovih krajeva, te je dodao da je siguran da će nakon toga mnogi shvatiti kako je biti Srbinom ne kul, već se treba biti ponosnim tom činjenicom i to u dobrom, a ne u gordom smislu.