AKO SE SVAKU NOĆ BUDITE U ISTO VREME; to je alarm za UZBUNU: EVO koji vam je organ pri KRAJU, hitno se javite lekaru! – Kreacije Portal
Najnovije Novo

AKO SE SVAKU NOĆ BUDITE U ISTO VREME; to je alarm za UZBUNU: EVO koji vam je organ pri KRAJU, hitno se javite lekaru!

Danas ćemo se malo dotaći teme sna odnosno spavanja jer svi znamo koliko je zdrav i dobar san važan za naš organizam i za sveukupno zdravlje. Postoji veliki broj osoba koje imaju poremećaj sna i koji pate od nesanice i vrlo često posežu za lijekovima da bi bar malo odspavali.

Nije ni čudo posebno u današnje vrijeme kada vlada pandemija i kada smo svi posd stresom jer nam se poremetio cijeli način života pa tako i kvaliteta sna.Kada osobe pređu odrređeni broj godina ovi problemi sa spavanjem postaju sve izraženiji posebno kod žena koje su ušle u klimaks koje se često bude noću zbog valunga a u nekim slučajevima se nesanica može povezati i sa određenim bolestima.

Ako neki od ljudskih organa ne radi kako treba narušava se ravnoteža u organizmu koja se u medicini stručno označava sa QI. Ova cijela teorija o ravnoteži je nastala u Kini i ima veze sa njihovom tradicionalnom medicinom. Prema toj medicini energija koja protiče kroz naše tijelo treba da ima nesmetani protok da bi sve funkcionisalo kako treba i kada je to slučaj onda smo i naspavani i zdravi i puni energije. Ako neki od naših organa ne radi kako treba onda je protok energije blokitran i tada dolazi do pojave nesanice i drugih simptoma koji nas upozoravaju na problem.

Prema kineskoj medicini ako imate isprekidan san i budite se svaku noć u isto vrijeme to vam govori koji organ ima problem. Ako se budite između 23 sata i 01 sat onda imate zdravstvene poteškoće sa žučnom kesom i prestanite da jedete jaku i masnu hranu. Ako se budite između 01 i 03 sata onda imate problem sa jetrom i smanjite unos alkohola i druguh tvari koji nepovoljno utiču na jetru. Ako se budite između 03 i 05 sati imate problem sa plućima i trebali bi prestati da konzumirate cigarete. Ako je period kada se budite između 05 i 07 sati onda je u pitanju dehidracija i pijte više tečnosti.

Oglasi – Advertisement
Popularno