Ako punjače držite stalno uključene u struju, onda bi trebalo da znate 1 stvar

0

Osim što će vam uštedjeti novac , ako isključite ovaj uređaj bit ćete dosta sigurniji kada se dese grmljavinske oluje , kada svi ostali uključeni uređaji prijete vam od udara groma. Pogledajte ovaj popis uređaja koji troše električnu energiju čak i kada je u pitanju prazan hod.

 

Punjač za mobitel- Mnogo osoba prave veliku grešku tako što ostave punjač za mobitel u utičnici i onda kada ne pne svoj telefon. Procjenjuje se da on dnevno potroši oko 1.2 vata struje.

Digitalna TV- Malo ljudi zna da digitalni prijemnici iako su isključeni nastavljaju da primaju signale i ako isključite TV. Kada isključite televizor isključite i prijemnik. On vam dnevno troši 22 vata.

Televizija- Jeste li svjesni da pritiskanjem dugmeta za uključivanje i isključivanje televizora stavljate ga samo u stanje mirovanja. Morate ga skroz isključiti ako ne želite da vam troši  električnu energiju.

 

Računar i laptop- Čak i kada su isključeni i kada ne rade oni naime rade površno i sami prijenosni računari rade u pozadini. Ako ne želite da vam ukrade oko 96 vati dnevno onda morate da skontate način da ga isključite u potpunosti.