AKO IMATE OVU BOLEST, MORATE OSTATI U KUĆI! UZ NJU JE KORONA VIRUS FATALAN: Stiglo važno upozorenje

0

Iako smo mislili da će se korona virus povući i da ćemo se napokon moći vratiti normalnom načinu živtoa, grdno smo se prevarili u tome jer to dokazuje povećanje broja zaraženih u regiji ali i u Srbiji.

Ono što je najgore u toj situaciji jesu građani koji spadaju u rizičnu grupu, a među njima su i ljudi koji su oboljeli od cistične fibroze, a pojava novih slučajeva dovodi do toga da im je život ugrožen.


Ovu situaciju dodatno komplikuje i situacija da postoji veliki broj asimptomatskih slučajeva, pa oni koji nemaju simtpome vrlo lako mogu prenijeti virus, a da to i ne znaju.

Osim onih koji su oboljeli od cistične fibroze u rizičnu skupinu spadaju sve ostali hronični bolesnici i bolesnici sa rijetkom bolestima. Pored njih, rizični su i osobe u starijoj životnoj dobi.

Ono što je sasvim neizvjesno u ovoj situaciji jeste do kada će ova situacija trajati i ono što je sigurno jeste da moramo naučiti živjeti sa ovim virusom.
Tim povodom nadležni reaguju da se poštuju mjere koje su donesene i da je to jedini način koji garantuje da ćemo se ubrzo vratiti normalnom načinu života.