12-godišnjak se zapalio u POŽARU, probudio se iz kome i izgovorio RIJEČI ZBOG KOJIH ĆETE SE NAJEŽITI!

0
127

Ovaj dječak bi zaista mogao da napravi promjenu u medicinskoj literaturi. Mali dječak iz Gračanice koji ima 12 godina, Mehmed Šabić se našao u vatrenoj eksploziji.

Zbog toga je dobio opekline na tijelu koje su pokrivale čak 70 posto njegovog tijela. Imao je operaciju pet puta a doktori su spomenuli kako bi vjerovatno morao ići na još jednu operaciju.

Govorili su da ako on uspije promjeniti da će seliteratura morati izmjeniti. Dječak iz Bosne je stradao u jednoj dječijoj igri u jednoj maloj radionici gdje je zadobio te opasne opekotine. Iza njega sotji pet transplantacija kože a niko još nije siguran da li će biti potrebe za još transplantacija.

Ipak mali Mehmed je tako jak i ne odustaje a njegov glavni adut da ozdravi je optimizam prema životu. Nesreća u kojoj je stradao se desila tako da je rezbario ime od jedne djevojke koja mu se sviđala.

To je radio na jednom komadu daske i u tom slučaju je pogriješio slovo. Zatim je poslije rezbarenja uzeo flašu u kojoj je bio benzin. Htio je da polije ta slova kako bi potamnili da bi ih ponovo napisao.

Nije mogao da razmišlja da bi se nešto ovakvo moglo desiti, kako je njegova majka spomenula. U radionici gdje je to radio je nastala opasna temperatura.

Zbog nje mu je koža izgorila i tako je udisao vreo zrak gdje je dobio unutrašnja oštećenja. U trećoj noći je imao cirkulatorni šoiku, stali su mozak, pluća i bubrezi.

Majka je mislila kako je sve gotovo i da to neće moći preživjeti. Doktori su tada dali 1 posto šanse da će preživjeti a nisu više mogli da mu pruže pomoć.

Radi bolova je bio u induciranoj komi a na svoj rođendan kada je napunio 12 godina, se napokon probudio i otvorio oči. Komunicirao je sa treptanjem i nije odustao.

Kada je uspio da priča, rekao je riječi koje svi prisutni nikada neće zaboraviti. Izgovorio je ” Nema odustajanja ” . Sada je u teškoj borbi ali se i dalje trudi za oporavkom.