10 znakova koji pokazuju da karcinom raste u vašem tijelu!

0
80

Ljudi se uglavnom osjećaju dobro jer znakovi tumora se na početku teško pimjećuju a otkriju se tek pregledima i tada doktori utvrđuju pravilnu dijagnozu. Zbog toga je potrebno na vrijeme prepozanti neke znakove i spriječiti i na vrijeme početi liječenje.

Postoji mnogo znakova jedan od njih je svrbež kože kada stanice tumora počinju napredovati i ono ga uzrokuje zatim crvenilo, stezanje i promjena boje. Bilo koju promjenu boje da primijetite na mokraći obratite se liječniku. Ako vam se promijeni visina i ton glasa to može biti da tumor raste u vašem tijelu. Tumor grla, pluća i želuca počinje sa kašljem, neobjašnjivo krvarenje iz maternice, bradavice ili drugih organa traši liječničku pomoć.

Ispod kože kao što su prsa,pazuh,trbuh,koža,grlo i testisi  primijetite bilo kakvu promjenu, na vrijeme uradite pretrage jer može upućivati da je u pitanju neka vrsta tumora. Promjene u vidu krvi na stolici  zatim zatvor,sluz, svjetlija boja stolice i  proljev,ako traje više od dva dana može biti znak debelog crijeva.